Форма авторизації

postheadericon Як підготувати дитину до візиту до лікаря

Діти завжди хвилюються перед візитом до лікаря. Цей момент потребує підвищеної уваги та піклування зі сторони батьків. Незалежно від мети візиту – звичайний огляд, хвороба чи якісь лікувальні процедури,  діти,  в більшості випадків, нервують та негативно відносяться до походів в лікарню.

Що найбільше лякає дітей:

необхідність лишитися одному без батьків в кабінеті лікаря чи відділенні лікарні;
біль, який діти можуть відчувати при огляді чи маніпуляціях;
самого лікаря чи медичного працівника;
невідомі події чи стан здоров’я.
Діти, старші, 3-х років, іноді навіть відчувають справжній страх, вважаючи, що в них тяжка невиліковна хвороба.

345

Що мають робити батьки перед візитом з дитиною до лікаря:

Заздалегідь попередити дитину про візит до лікарні. Поясніть дитині мету відвідування. Якщо майбутнє відвідування є плановим періодичним оглядом, скажіть, що лікар перевірятиме, як дитина росте і розвивається. Підкресліть, що всі діти йдуть до лікаря для таких оглядів. Поясніть, що лікар ставитиме питання, огляне малюка (для цього необхідно буде роздягтися, показати язика тощо). Якщо дитина любить красуватися, вдягніть її в найгарніший одяг. Можна навіть намалювати з цього приводу картинку чи вивчити невеличкий віршик. За зборами дитина, як правило, відволікається від побоювань, що її мучать.
Варто розповісти дитині про те, як проходитиме огляд чи процедури. Можна навіть розіграти сценку «на прийомі у лікаря» з його улюбленими іграшками. Не примушуйте малюка гучно та радісно «привітатися з тітонькою лікарем», не вимагайте, щоб він сам відповідав на питання лікаря, якщо він соромиться.
Казати дитині лише правду. А якщо спитає напряму, чи буде їй боляче, відповідайте чесно. Обман врятує раз чи два, а довіру дитини до себе ви підірвете на все життя. Якщо ви не можете відповісти на всі питання дитини, запишіть їх і спитайтеся потім в лікаря.
Ніколи не лякати дитину візитом до лікаря чи уколами. Укол, болюче дослідження – це неминуча «неприємність», а ніяк не покарання на провину і малюку слід пояснити, що це необхідно для його скорішого одужання.
Зайняти дитину іграми чи малюванням під час очікування прийому.

Календар постів
Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Випадковий мульт

Return to Top ▲Return to Top ▲