Форма авторизації

postheadericon Консультація на тему: «Яка іграшка потрібна вашій дитині»

ЯКА ІГРАШКА ПОТРІБНА ВАШІЙ ДИТИНІ

Консультація на тему:
«Яка іграшка потрібна Вашій дитині»
Серед розмаїття предметів, які оточують дітей з перших днів життя, особливе місце посідають іграшки. Неможливо уявити дитинство без іграшок. Проте їх випадковий добір не дає бажаного ефекту для повноцінного розвитку дітей. Тож підходити до їх добору треба системно, виважено, дотримуючись певних правил і принципів.
Сьогодні вітчизняний промисловий ринок пропонує споживачам неймовірне розмаїття іграшок. Зорієнтуватися у ньому не так просто. Треба пам’ятати, що іграшки варто вибирати не лише за їх зовнішнім виглядом, а, насамперед, за їх безпечністю та корисністю для дітей. Саме тому дотримання принципу безпечності під час добору іграшок є найголовнішим.
Яка іграшка є небезпечною для дітей?

Та, яка зроблена з вибухонебезпечних та легкозаймистих, шкідливих матеріалів, у якої є гострі краї, дрібні деталі, що їх можуть проковтнути діти. Небезпечними для дітей є й транспортні іграшки з недосконалою гальмівною системою. Власне, цей перелік небезпек, пов’язаний з неякісними іграшками, можна продовжувати й продовжувати. Тому, щоб убезпечити від них дітей, треба пам’ятати, що:
— іграшки та ігри, призначені для складання цілого з частин, виконання різних ігрових функцій повинні мати інструкції, схеми користування, надруковані на упаковці, окремому аркуші або у вигладі брошури;
— в інструкції (керівництві, схемі щодо користування іграшками, іграми) або на споживчій упаковці мають бути вказані правила та види оброблення іграшок (ігор) — миття, чищення, дезінфекція та їх утилізація за потреби;
— декоративне та захисне покриття іграшок та ігор має бути стійким до дії слини, поту та вологої обробки із застосуванням нейтрального мила — дитячого або господарчого;
— іграшки та ігри не повинні мати відчутного запаху;
— збірно-роздрібні ігри для дітей до трьох років (піраміди, набори кілець, кульки на стержнях тощо) не повинні мати деталей розміром менше від 30,0 мм.
Обов’язковою умовою для придбання іграшок є наявність документів, які засвідчують їх безпечність для здоров’я дітей. Це «сертифікат відповідності» або «сертифікат якості». Крім того, кожна іграшка має супроводжуватися висновком санітарно-епідеміологічної експертизи.
Необхідно дотримуватися й таких принципів, як:

— зручність у використанні;
— відповідність віку дітей;
— врахування індивідуальних особливостей.
Особливу увагу варто приділяти добору іграшок для дітей віком до 3-х років, оскільки вони є найбільш незахищеними та вразливими.

Календар постів
Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Випадковий мульт

Return to Top ▲Return to Top ▲